Welke anti snurk band werkt nou écht?

Niet voor niets is een anti snurk band één van de oudste en meest effectieve middelen om van snurken af te komen. Waar vroeger een tennisbal in een panty op de rug werd gestopt, is de snurkoplossing met zijn tijd meegegaan en heeft zich ontwikkeld van een onbetrouwbare doe-het-zelf methode naar een betrouwbare, effectieve en eenvoudig te gebruiken oplossing. In de loop der tijd zijn er veel verschillende soorten anti snurk banden op de markt gebracht, waardoor het begrijpelijk is dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel maken we je wegwijs in de verschillende soorten anti snurk banden en lees je welke anti snurk band het meest effectief is voor jou. Daarnaast lees je verschillende gebruikerservaringen en vertellen wij je alles wat je moet weten over deze bewezen effectieve methode om van snurken af te komen.

De anti snurk band als oplossing tegen snurken

Snurken is het grootste slaapprobleem in de wereld, waardoor veel mensen opzoek zijn naar een effectieve oplossing tegen snurken. Ongeveer 70% van alle snurkers snurkt omdat zij op hun rug liggen. Dit wordt ook wel positie afhankelijk snurken genoemd.  Ook wetenschappelijk onderzoek van het National Center for Biotechnology Information bevestigt dat slapen in rugligging de voornaamste oorzaak van snurken is. Snurken ontstaat doordat de spieren van de mond- en keelholte verslappen tijdens het slapen. Tijdens het slapen op de rug zakken deze weefsels onder invloed van de zwaartekracht naar achteren, waardoor de luchtweg vernauwd. De ingeademde lucht moet ineens door een vernauwing, waarbij de spieren gaan trillen en het snurkgeluid ontstaat. Om positie afhankelijk snurken te voorkomen, is dus het belangrijk om niet meer op je rug te slapen. Een anti snurk band zorgt hiervoor!

Wetenschappelijk onderzoek

Zoals hierboven besproken is slapen op de rug de voornaamste oorzaak van rugsnurken. Vanzelfsprekend is de meest effectieve manier om rugsnurken te voorkomen dan ook om niet meer op de rug slapen. Dit wordt bereikt door middel van positietherapie: het veranderen van je slaaphouding. Positietherapie wordt door het ‘National Center for Biotechnology Information’ aanbevolen als effectieve methode tegen rugsnurken. Een anti-snurk band is gebaseerd op deze wetenschappelijk ondersteunde methode: door het veranderen van de slaappositie van rug- naar zijligging, wordt rugsnurken voorkomen. Er zijn verschillende anti snurk banden op de markt gebracht, maar niet alle anti snurk banden zijn even geschikt. Lees hieronder meer over de verschillende soorten anti snurk banden en ontdek welke anti snurk band het meest effectief is tegen rugsnurken.

De anti snurk band - verschillende soorten

Anti snurk hoofd, kin en kaakband

Deze anti snurk band houdt de mond dicht, doordat de onderkaak omhoog wordt gehouden. De brede band is gemaakt van elastisch materiaal en wordt bevestigd met klittenband. Door het fixeren van de onderkaak, is het niet meer mogelijk om door je mond te ademen. Deze anti snurk band is dan ook vooral geschikt voor mensen die alleen snurken doordat zij met geopende mond slapen.

 

Let op: deze anti snurk band is niet gebaseerd op de hierboven beschreven wetenschappelijk bewezen methode, maar is vanwege de naamgeving voor de volledigheid toegevoegd aan dit artikel.

 

Voordeel: de mond wordt dicht gehouden, waardoor je niet meer door de mond ademt.

Nadelen: niet te gebruiken bij een neusverkoudheid of chronische neusverstopping, kan een benauwend gevoel geven.

 

Gebruikerservaringen: Is bij een kleine groep gebruikers effectief, maar gebruikers geven aan dat het geheel als oncomfortabel wordt ervaren. Ook voelen gebruikers van deze anti snurk zich onaantrekkelijk.

anti snurk hoofdband

Anti snurk rugkussen

Deze anti snurk band bestaat uit een band of riem waar een kussen in bevestigd is. De band wordt om de middel gedragen en bevestigd met klittenband. De kussen zit op de rug gepositioneerd en door de grootte van het kussen wordt het voor het lichaam onmogelijk nog op de rug te draaien, waardoor slapen in rugligging wordt voorkomen. Door de grootte van het kussen is het onmogelijk om van de ene naar de andere zijde te draaien, waardoor een verhoogde kans op ochtendstijfheid bestaat.

 

Voordeel: geschikt voor rugsnurkers, slapen in rugligging wordt voorkomen.

Nadelen: niet mogelijk om van de ene naar de andere zijde te draaien (ochtendstijfheid), niet geschikt voor zij-snurkers, oncomfortabel groot.

 

Gebruikerservaringen: gebruikers melden dat slapen in rugligging en tevens de mogelijkheid tot draaien in de slaap wordt voorkomen. Hierdoor ervaren gebruikers van een anti snurk band met rugkussen stijfheid in het lichaam en met name de arm en schouder als zij wakker worden. Rugsnurken wordt voorkomen, maar door de grootte wordt het kussen en de ochtendstijfheid wordt het door weinig mensen verdragen.

Anti snurk band rugkussen

Snore-Breaker anti snurk band

De Snore-Breaker anti snurk band wordt met een elastische band eenvoudig op de rug bevestigd. Wanneer iemand zich tijdens het slapen op de rug draait, geeft de Snore-Breaker na 30 seconden lichte vibraties af, waardoor de snurker onbewust wordt gestimuleerd om van de rug af te draaien nog vóórdat het snurken begint. Doordat de Snore-Breaker pas na 30 seconden lichte vibraties afgeeft, is het voor het lichaam mogelijk om van de ene naar de andere zijde te draaien. Het probleem wordt aangepakt waar het veroorzaakt wordt, want door de unieke draagpositie van de Snore-Breaker op de rug is het voor het lichaam direct duidelijk dat het van de rug af moet draaien.

 

Voordelen: geschikt voor rugsnurkers, slapen in rugligging wordt voorkomen, de mogelijkheid om van de ene naar de andere zijde te draaien.

Nadeel: niet geschikt voor zij-snurkers.

 

Gebruikerservaringen: gebruikers ervaren deze anti snurk band als zeer effectief. Sommige gebruikers melden een gewenningsperiode van enkele nachten, waarin de snurker en/of de partner een aantal keer wakker werden, maar dat hier na de gewennigsperiode geen sprake meer van is. Gemeld wordt dat rugsnurken al in de eerste nacht wordt voorkomen, omdat niet meer op de rug geslapen wordt. Tevens wordt gemeld dat de Snore-Breaker makkelijk in gebruik is en eenvoudig te bevestigen.

Snore-Breaker anti-snurk band op nachtkastje

Meest effectieve anti snurk band

Om rugsnurken te voorkomen, is het belangrijk om niet meer op je rug te slapen. Naast de effectiviteit is het ook belangrijk dat de anti snurk band betrouwbaar is. De consumentenbond beveelt de Snore-Breaker aan en deze is in combinatie met zijn voor- en nadelen en positieve gebruikerservaringen de meest effectieve anti snurk band.

DEEL DIT ARTIKEL

Meest gelezen

Kies nu voor snurkvrije nachten!

Anderen vonden dit ook interessant

Add to cart